Saldo logo
hero-image
vinkit
matkustaminen

Mitä lennolle kannattaa ottaa mukaan? 6 vinkkiä

Saldo6.4.2023

Vaikka matkustaisi kuinka usein, joutuu aina miettimään mitä saa viedä lentokoneeseen mukaan ja miten käsimatkatavarat pakataan oikein. Seuraavaa matkaa silmällä pitäen kannattaa ottaa talteen Saldon vinkkilistat.

Käsimatkatavarat kannattaa miettiä sen mukaan, että mitä ilman et tulisi toimeen ensimmäisen tai parin ensimmäisen matkapäivän aikana.

Jos käykin niin, että matkalaukku ei syystä tai toisesta olekaan samassa koneessa ja saapuu kohteeseen pienellä viiveellä.

Käsimatkatavarat kuntoon - pakkaa ainakin nämä

Käsimatkatavarat kannattaa tosiaan miettiä siitä näkökulmasta, että pakkaa lentokoneeseen mukaan sellaiset tavarat, jotka pelastavat tilanteen, vaikka ruumaan pakattu laukku ei tulisikaan samassa koneessa kohteeseen.

Ja jos on varannut itselleen todella edullisen lennon, ei hintaan välttämättä kuulukaan kuin käsimatkatavarat.

Lentokoneeseen on siis hyvä ottaa:

1. Lääkkeet, mutta rajoitukset on tarkistettava ja reseptilääkkeet otettava mukaan alkuperäispakkauksessaan.

2. Vaihtovaatteet, ainakin alusvaatteet ja mikäli mahdollista yksi vaatekerta, jotta saa joka tapauksessa puhtaat vaatteet ylle.

3. Laturit, puhelimen, tabletin ja tietokoneen laturit ovat nykypäivänä must.

4. Hammasharja ja -tahna, vaikka nämä voi ostaa kohteestakin ei ehkä ensimmäisenä päivänä halua metsästää arkipäiväisyyksiä.

5. Arvoesineet kannattaa pitää lähellä ja pakata käsimatkatavaroihin.

6. Kirja, kuulokkeet ja korvatulpat voivat tulla matkan aikana tarpeeseen.

Tietenkin näiden lisäksi mukana on kannettava passia ja matkaa koskevia dokumentteja. Matkabudjetti kannattaa tietenkin suunnitella myös tarkkaan ja mahdollisesti varautua siihenkin, että joutuu tekemään yllätyshankintoja.

Budjetin täytteeksi voi hakea lainaa netistä ja varmistaa, että se on käytettävissä myös matkan aikana joustavasti.

Mitä saa ottaa lentokoneeseen?

Kun pakkaa käsimatkatavarat, on hyvä muistaa nämä keskeiset rajoitukset:

  • Yksittäinen nestepakkaus saa olla korkeintaan 100 ml eli 1 desilitran verran.

  • Kaikkien käsimatkatavaroissa olevien nestepakkausten on mahduttava 1 litran läpinäkyvään muovipussiin, jonka voi sulkea. Mukaan voi ottaa vain yhden pussin per matkustaja.

  • Nesteitä ovat kaikki nestemäiset, myös lähes nestemäiset, tuotteet. Tämä tarkoittaa, että myös esimerkiksi huulipuna ja -kiilto, ripsiväri, hammastahna ja hiusgeeli sekä elintarvikkeista mm. rahkat, tuorejuustot ja jogurtit lasketaan nesteiksi. Periaatteena: jos sitä voi levittää, se on nestettä.

  • Teräviä esineitä ei saa pakata lennolle mukaan eli sakset, kynsisakset, viinipullonavaaja ja jopa kynsiviila on pakattava ruumaan.

  • Lääkkeet lentokoneessa (ainakin reseptilääkkeet) on säilytettävä alkuperäispakkauksessaan ja paketissa on oltava matkustajan nimi.

  • Tulitikkurasia tai tupakansytytin on kuljetettava taskussa. Näitä ei siis saa pakata käsimatkatavaroihin tai ruumaan menevään matkalaukkuun.

Kannattaa aina tarkistaa myös kohdemaan asettamat rajoitukset, sillä ne voivat poiketa näistä perussäännöksistä. Esimerkiksi USA:n lennoilla tupakansytyttimet ovat kokonaan kiellettyjä ja lääkkeiden maahantuontia voidaan rajoittaa maakohtaisesti.

Myös erilaisten harrastusvälineiden pakkaamisessa saa olla tarkkana ja tarkistaa, mitä saa ottaa lentokoneeseen mukaan. Osa lentoyhtiöistä voi sallia esimerkiksi golfmailojen kuljettamisen käsimatkatavaroissa.

Jos on epävarma minne ja miten matkatavara on pakata Finavian sivuilta löytyy hakutoiminto, jonka avulla voi tarkistaa yksittäistenkin tavaroiden pakkausohjeet.

Hae lainat Saldolta
Jaa

Lisää vastaavia aiheita

Lisää
koti
matkustaminen
https://a.storyblok.com/f/163681/1920x1279/40b20ae494/laadi_kesalomabudjetti_nain.jpg

Kuinka turvata koti lomamatkan ajaksi?

matkustaminen
kulutus
https://a.storyblok.com/f/163681/6000x4000/a380cddca0/holidays-with-saldo-credit.jpg

10 spontaania lomaideaa

vinkit
hero-image

Näin säästät sähköä tänä jouluna

Lisää