Saldo logo
hero-image
raha
talous

Passiivinen tulo turvaa taloutesi - 8 vinkkiä

Saldo6.4.2023

Passiivinen tulo voi olla monelle vieras termi. Lyhyesti sanottuna se on tuloa, jota saa tilille myös silloin kuin ei varsinaisesti tee työtä. Mistä saada rahaa tekemättä työtä, miten tämä on mahdollista? Lue Saldo.comin 8 helppoa vinkkiä.

Passiivinen tulonlähde on jotain muuta kuin aktiivinen työnteko, mutta ennen kuin se alkaa tuottaa varsinaisesti rahaa, sen eteen joutuu kyllä tekemään jonkin verran työtä.

1. Sijoittaminen asuntoihin, osakkeisiin tai rahastoihin

Sijoittaminen on yksi parhaimmista ja vähiten varsinaista työtä vaativista keinoista tienata rahaa kotona oleskelemalla. Varsinkin osakkeisiin liittyvä sijoittaminen vaatii vain vähän työskentelyä, mutta toisaalta tietoa tarvitaan paljon.

Alkupääomaa on tiedon lisäksi oltava jonkin verran, jotta sijoittaminen on mahdollista ja tuottavaa. Alkupääomaa voi hankkia sijoituslainan muodossa, mikäli sitä muuten ei ole kertynyt tai sen keryttäminen tuntuu liian hitaalta.

Sijoittaminen voi olla hiukan riskialtista, sillä rahamarkkinat elävät ja muuttuvat joskus nopeasti. Siksi tietoa on hyvä hankkia paljon ennen kuin aloittaa sijoittamisen, jotta siitä tulee tuottava passiivinen tulonlähde.

Asuntosijoittaminen vaatii mahdollisesti hiukan enemmän jalkatyötä, sillä on löydettävä hyvät asunnot hyviltä paikoilta, jotta asunnon arvon pystyy säilyttämään tai jopa kasvattamaan ajan kuluessa.

Käytännössä passiivinen tulo voi tässä tapauksessa tulla joko vuokratuloina tai asunnon jälleenmyynnistä.

2. Blogissa tai muissa omissa julkaisuissa mainostaminen

Bloggaaminen on tällä hetkellä todella suosittu tapa tienata rahaa kotona.

Oikeastaan rahan tienaaminen netissä ei voisi olla helpompaa kuin blogin pitäminen, mikäli kirjoittamisen taito on hyppysissä ja osaa tuottaa hyvää ja mielenkiintoista tarinaa.

Bloggaamisen voi yhdistää aktiivisen somettamisen kaikissa kanavissa ja saa rakennettua itselleen hyvin vahvan pohjan.

Mutta miten saada rahaa bloggaamisella tai somella? Käytännössä näiden yhteydessä voi tienata rahaa markkinoimalla yhteistyökumppaneiden tuotteita kuvissa ja teksteissä tai myydä ikään kuin mainospaikkoja omalla julkaisulla.

Periaatteessa bloggaaminen ja somettaminen ovat passiivisen tulon rajoilla, sillä jonkin verran työtä julkaisujen eteen on tehtävä.

3. Oman osaamisen markkinoiminen

Kun on jonkun tietyn alan asiantuntija ja ammattilainen, on helppo myydä omaa osaamistaan ja tienata rahaa kotona työskentelemällä.

Oikeastaan varsinaista työskentelyäkään siihen ei tarvita, kun on saanut jalansijan omalla alallaan.

Miten tienata rahaa asiantuntijuudella? Konsultointipalveluiden tarjoaminen on yksi vaihtoehto eli myy yrityksille neuvojaan.

Mitä useampi yritys on asiakkaana, sitä helpompi on tienata rahaa. Omia neuvojaan voi kaupata blogissa, tilattavan uutiskirjeen kautta, verkkokurssien avulla tai vaikka kirjoittamalla e-kirjan.

4. Sisällöntuottaminen muiden julkaisuihin

Jos oman blogin ylläpitäminen tuntuu liiaksi työnteolta, voi myydä omia tuotoksiaan muiden ylläpitämille sivustoille. Freelancerina työskentely antaa vapauden tehdä töitä vaikka aurinkorannalta käsin ja mahdollistaa aikamoisen liikkuvuuden ja joustavuuden ihan perusarkipäivässä.

Hyvä freelancer voi sanella itse työmäärän ja työajat ja tehdä loput ajasta mitä lystää.

Sisällöntuottaminen edellyttää hyvää tekstin tuottamisen taitoa ja usein myös visuaalista silmää.

Parhaimmat mahdollisuudet menestyä on niillä, jotka voivat toimittaa koko paketin, kuvat ja tekstin, asiakkaalleen valmiina.

Hae lainat Saldolta

5. Kirjat

Nykyään e-kirjan tuottaminen onnistuu lähes keneltä tahansa, joten jos tarinan tuottaminen on helppoa, on kirjan kirjoittaminen oiva tapa ansaita passiivista tuloa.

Suomen markkinoilla kirjoilla ansaitseminen on hiukan haastavampaa, sillä markkinat ovat pienet. Ja mitenkään helppoa ei kirjan kirjoittaminen tai sen saaminen kustannettavaksi ole.

6. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi kuuluu oikeastaan bloggaamisella tienaamisen alle, mutta se voi olla muutakin kuin omassa blogissa muiden tuotteiden markkinoimista.

Affiliate-markkinointia on mahdollista tehdä myös perustamalla esimerkiksi vertailu-sivuston. Vertailusivustoon voi myydä linkkipaikkoja yrityksille, joiden tuotteita vertailet.

Kun sivustolla kävijä klikkaa linkkiä, vertailusivuston ylläpitäjä saa klikistä rahaa. Äärimmäisen passiivista tuloa, kun verkkosivuston on kerran luonut, mutta myös tuottoisaa.

7. Patentit ja lisenssit

Tähän meistä aivan jokainen ei pysty, nimittäin patentin arvoiseen keksintöön tarvitaan aika paljon taustatyötä ja keksijäluontoa.

Se on myös riski, patentin saaminen vaatii alkuun paljon työtä eikä ole lainkaan varmaa, saako keksintönsä kaupallisesti kannattavaksi, vaikka sille patentin saisikin.

Mutta mikäli pystyy luomaan täysin uuden innovaation, jonka patentoi ja saa vielä kaupaksi, on patentti varsinainen passiivinen tulonlähde. Se tuottaa rahaa, vaikka patentin omistaja ei tee yhtään mitään.

8. Digitaaliset tuotteet

Digitaalinen tuote ei maksa valmistajalleen yleensä mitään ja se voidaan valmistaa vain kerran, mutta myydä useita kertoja tai monelle ostajalle.

Ne ovat pääasiassa hengentuotteita, joten niiden varastoimiseen ei tarvita fyysistä tilaa, josta pitäisi maksaa eikä niitä fyysisesti kuljeteta minnekään, joten logistiikkakustannuksia ei synny.

Mitä nämä siis ovat? Mistä rahaa maksetaan, jos tuotteita ei ole fyysisesti olemassa?

Digitaalisia tuotteita ovat erilaiset myös verkkokurssit ja e-kirjat. Digitaalinen tuote voi olla esimerkiksi dieettiohje tai treeni, jonka Personal Trainer suunnittelee ja myy verkossa useille liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneille.

Passiivinen tulo edellyttää yleensä alkupääomaa, joka voi olla edullinen Saldon laina. Voit hakea lainaa netistä, kun olet valmis aloittamaan passiivisen tulon -projektisi!

Jaa

Lisää vastaavia aiheita

Lisää
talous
https://a.storyblok.com/f/163681/5092x3395/ad1a01cb0b/talouskatsaus2023.jpg

Talouskatsaus 2023

nuoriso
talous
https://a.storyblok.com/f/163681/3008x1688/ab831fbab7/tienatanuorena.jpg

Kuinka tienata rahaa nuorena

talous
https://a.storyblok.com/f/163681/5184x3456/ae091e693c/harmaatalous.jpg

Harmaa talous

Lisää