saldo-hero-etusivu.jpg

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen, joista toivottavasti löydät avun, mikäli jokin mietityttää lainaa hakiessasi.

Kuka voi saada joustoluoton tai kulutusluoton ja miten lainaa haetaan?
Lainaa voi saada oikeustoimikelpoinen, täysi-ikäinen henkilö, joka on hoitanut taloutensa mallikkaasti.

Sekä joustoluottoa että kulutusluottoa voi hakea vain netissä täyttämällä sähköisen lainahakemuksen. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Tarvitsenko vakuuksia tai takauksia lainan hakemiseen?
Et tarvitse.

Sekä kulutusluotto että joustoluotto ovat vakuudettomia lainoja. Lainapäätös annetaan lainahakemuksessa antamiesi vastausten perusteella. Tarkistamme myös luvallasi Asiakastiedon rekisteristä maksukykysi.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen ja rahat tililleni?
Lainapäätöksen saat aina välittömästi lainahakemuksen täytettyäsi riippumatta siitä, mihin kellonaikaan tai minä viikonpäivänä haet lainaa. Rahat saat tilille heti tai halutessasi voit ajastaa siirron siten, että raha siirretään tilillesi 8 h tai 48 h kuluttua lainapäätöksestä. Jos haluat rahat heti tilille, ajoita lainahakemus klo 7 - 23 väliselle ajalle.

Mikäli käytössäsi on S-Pankin tai Ålandsbankenin tili rahat siirretään aina tilillesi 1 - 2 pankkipäivän kuluessa.

Voinko käyttää lainahakemuksessa samaa tiliä kuin puolisoni?
Tilinumero voi olla vain yhden asiakkaan käytössä. Suosittelemme, että käytät aina vain omaa tiliäsi.
Miten lainan sopimusehdot määräytyvät entä miksi en saanut lainasopimusta?
Jokainen asiakkaamme saa yksilöllisen lainatarjouksen, joten sopimuksesi on aina henkilökohtainen ehdoiltaan.

Lainahakemus voidaan hylätä esimerkiksi, jos lainahakemus on täytetty virheellisesti tai jos tiedoista löytyy maksuhäiriöitä. Myös yrityksemme riskiarvio voi estää lainan myöntämisen.

Maksoin ennen laskun saapumista kuukausieräni, pitääkö minun maksaa nyt saamani lasku?
Voit tarkistaa MySaldosta laskutuksesi tilanteen. MySaldosta näet, onko laskusi kuitattu maksetuksi vai onko se vielä avoinna. Epäselvissä tilanteissa voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.
En ole saanut laskua, mitä teen? Pitääkö lasku silti maksaa?
Kaikki laskusi löytyvät aina MySaldosta, missä voit myös maksaa lyhennyksesi. Samalla voit tarkistaa voimassa olevan laskutustavan sekä yhteystietosi.
Kun maksan laskuni MySaldossa, koska maksu kirjautuu?
Maksu kirjautuu MySaldon kautta aina heti.
Miten toimin jos haluan maksaa koko lainani kerralla tai suuremmissa erissä?
Jos haluat maksaa koko lainan, voit tarkistaa maksettavan summan MySaldosta tai asiakaspalvelustamme. Suurempia kuukausieriä voit maksaa aina halutessasi ilman erillistä ilmoitusta. Useampaa erää ei voi maksaa kerralla, mutta ylimääräiset maksut lyhentävät lainaasi nopeammin.
Milloin ja miten voin tehdä uusia nostoja ja mistä näen onko minulla nostovaraa?
Uusia nostoja voit tehdä koska vain tekstiviestillä tai MySaldossa. MySaldossa voit tarkistaa myös nostovarasi. Tekstiviestinosto tehdään viestillä SALDO summa, esimerkiksi SALDO 300 nostaa 300 € joustoluotoltasi, ja viesti lähetetään numeroon 16520. Tekstiviestinosto on aina pikanosto eli se maksetaan heti (noin 15 min. sisällä) tilillesi. MySaldossa voit ajastaa nostosi.
Maksaako joustoluotto minulle mitään jos en käytä sitä?
Ei, joustoluotto ei maksa mitään, mikäli sinulla ei ole avointa lainaa tai kuluja.
Mitä tarkoittaa luottorajan korottaminen?
Luottorajan korottamisesta ilmoitetaan aina erikseen asiakkaille, joilla se mahdollisuus on. Sen aktivoiminen tapahtuu MySaldossa.
Haluasin vertailla lainasummia, miten tämän voi tehdä?
Lainasummia, maksuaikoja ja kuukausieriä voit vertailla lainalaskurilla. Lainalaskuri auttaa valitsemaan oikean summan ja sopivan kuukausierän.
Mistä näen paljonko minulla on vielä maksettavaa kulutusluotostani?
Jäljellä olevan summan näet aina kuukausittaisesta laskustasi sekä kirjautumalla MySaldoon.
Koska voin hakea uuden SaldoLainan?
Kun olet maksanut edellisen lainasi takaisin kokonaisuudessaan, voit hakea tarpeen mukaan uuden lainan.
Miksi sain puhelimeeni varmistuskoodin vaikka en ole hakenut lainaa?
Toisinaan asiakkaillemme sattuu näppäilyvirheitä, tällöin varmistuskoodi voi lähteä väärään numeroon. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka poistaa virheellisen numeron tiedoistamme.
Voinko hoitaa toisen henkilön laina-asiaa?
Voit mikäli olet toimittanut meille valtakirjan tai lainanottaja on ilmoittanut meille valtuutuksesta. Valtakirjan voit toimittaa meille postitse tai lainanottaja voi antaa puhelimitse meille valtuutuksen.
Miten saan itselleni lainakiellon tai markkinointikiellon?
Kummassakin tapauksessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyytää asettamaan kiellon tai kiellot. Lainakielto on pysyvä, joten mikäli se kerran asetetaan, sitä ei enää poisteta.
Miten lainasopimus peruutetaan tai irtisanotaan?
Lainasopimuksella on 14 päivän peruutusoikeus sopimushetkestä lukien. Mikäli haluat peruuttaa lainasopimuksen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Lainasopimus voidaan irtisanoa, kun se on kokonaisuudessaan maksettu, tällöinkin ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka päättää sopimuksesi.

Mikäli et löydä mieltäsi askarruttavaa kysymystä tästä, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua mielellään kaikissa lainaasi koskevissa asioissa. Asiakaspalvelumme tavoitat numerosta 010 219 5500 tai osoitteesta asiakaspalvelu@saldo.com.

Puhelinpalvelumme sekä Chat-palvelumme palvelee sinua

joka päivä 24h/vrk.

Sähköposteihin vastaamme

arkisin klo 7 - 21 välisenä aikana

ja viikonloppuisin klo 10 - 18 välisenä aikana.

Tutustu Saldo.com kulutusluottoon

Hae kulutusluottoa