Saldo logo
hero-image
budjetointi
hankinnat

Rahoita unelmaveneen hankinta edullisella SaldoLainalla

Saldo6.4.2023

Monen suomalaisen ykköshaaveena on vene. Veneen mukana tulee tuulahdus vapautta kesäpäiviin ja moni haaveilee aurinkoisista päivistä ulapalla ja saaristoissa. Millainen on sinun unelmaveneesi?

Veneen rahoitus riippuu paljon siitä, millainen vene on haaveiden kohteena. Pieni päiväretki vene ei vaadi suurta sijoitusta ja käytetyn veneen rahoitus onnistuu jo pienehkön venelainan avulla.

Purjevene sen sijaan maksaa jo useampia kymmeniä ja jopa satoja tuhansia. Se toki seilaa monen veneilijän toiveunissa, mutta perusveneilijä saa säästää pitkään tai venelaina saa olla asuntolainan veroinen.

Venerahoitus kannattaa miettiä veneen käyttötarkoituksen mukaan. Jättimäinen venelaina on turha, mikäli vene on käytössä vain harvakseltaan ja lyhyillä päiväretkillä. Pidempiä reissuja haaveilevan toki kannattaa sijoittaa veneeseen jo hiukan enemmän ihan turvallisuuden kuin mukavuudenkin kannalta. SaldoLaina on edullinen vaihtoehto venelainaksi, sillä sen määrän voi määritellä helposti 500 € tarkkuudella.

Veneen hankinta - ota nämä huomioon

Muutama yksinkertainen asia on otettava huomioon ennen veneen hankkimista ja kun suunnittelee budjettia mahdollista venelainaa varten. Veneen rahoitus kannattaa suunnitella lähtökohtana käyttötarkoitus. Käyttötarkoitus määrittää veneen hintaluokan sekä sen jatkokustannukset. Tässä koottuna muutama huomionarvoinen seikka:

Käyttötarkoitus: Aivan ykköskysymys, sillä lyhyitä ja harvakseltaan tehtyjä päiväretkiä varten ei kannata hankkia jättimäistä jahtia. Jos on tarkoituksena silloin tällöin nauttia kesätuulesta saaristossa, pienikin vene riittää ja näin ollen myös pieni venelaina. Lainalaskurilla voi laskea sopivan venelainan kustannukset.

Monelleko hengelle: Onko veneilijöitä yleensä vain pari vai onko kyydissä aina koko suku perheineen tai iso ystäväporukka? Pieni vene ei kestä suurta veneilyporukkaa, joten mikäli kyydissä on aina useampi, on hankittava sen kokoinen venekin. Veneen koko voi nostaa hintatasoa, joten se on huomioitava veneen rahoitusta miettiessä.

Purje vai moottori: Purjeveneen ostaminen vaatii hiukan enemmän seilaustaitoja ostajaltaan ja se on myös perusmoottorivenettä hintavampi vaihtoehto. Toki hulppea jättimäinen moottorivenekin on iso investointi. Venerahoitus näiden osalta vaatii suurta panosta eikä hankintaan voi ryhtyä kevyin perustein.

Käytetty vai uusi: Käytetyn veneen rahoitus voi tulla huomattavasti edullisemmaksi kuin aivan uuden hankkiminen. Käytetyn veneen ostajan kannattaa kuitenkin varautua siihen, että korjaus- ja ylläpitokustannukset voivat pidemmän päälle nostaa veneilyn hintaa. Ensimmäiseksi veneeksi käytetty vene on oiva ostos, kun ei ehkä olla vielä aivan varmoja, jaksaako harrastus kiinnostaa ja löytyykö siihen aikaa.

veneen_rahoitus.jpeg

Veneen ylläpito

Veneen ylläpitokin voi olla venelainan paikka. Ylläpitokustannuksissa pitää huomioida veneen säilytyksestä johtuvat kustannukset, sillä veneilykausi on Suomessa kovin lyhyt.

Veneen säilytykseen liittyviä kustannuksia budjetoidessa voi olla paikallaan lisätä venerahoitus-taulukkoon mahdollisen kuljetustrailerin hankintahinta. Tämän lisäksi kannattaa huomioida myös muut mahdolliset lisävarustukset.

Vene on myös vakuutettava eli venevakuutukset kannattaa vertailla ja kilpailuttaa.

Muista ylläpitoon liittyviä kustannuksia ovat:

  • Venepaikka

  • Veneen nostaminen sekä laskeminen vesille

  • Polttoaine

  • Huolto ja mahdolliset korjaukset

SaldoLaina voi toimia apuna myös näissä kustannuksissa. Sopivalla summalla saa kaikki veneen rahoitusta koskevat asiat kuntoon.

Hae lainat Saldolta
Jaa

Lisää vastaavia aiheita

Lisää
joulu
hankinnat
hero-image

Parhaat joululahjaideat 2021

budjetointi
hero-image

Luo kesälomabudjetti näin

budjetointi
hero-image

Näin laadit hääbudjetin - helpot vinkit talteen

Lisää