Saldo logo
hero-image
vinkit
lainat

Näin haet lainaa mobiilivarmenteella

Saldo27.2.2024

Mobiilivarmenne toimii kännykän SIM-kortilla ja sen avulla voit tunnistautua esimerkiksi viranomaisten verkkopalveluihin tai hakea lainaa.

Hae lainaa Saldolta

Mobiilivarmenteella voi korvata perinteisen verkkopankkitunnusten avulla tapahtuvan kirjautumisen ja tunnistautumisen erilaisiin palveluihin.

Näin voit esimerkiksi hakea lainaa ilman pankkitunnuksia. Tässä opas mobiilivarmenteen käyttöönottoon!

Ihan alkuun - mikä mobiilivarmenne on?

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus tai sähköinen allekirjoitus, jonka avulla tunnistautumiseen ei tarvita enää verkkopankkitunnuksia.

Puhelimessa ja netissä asioiminen helpottuu kun käytössä on mobiilivarmenne, sillä sen avulla henkilöllisyys on helppoa ja turvallista todentaa. Puhelin SIM-kortista on pikkuhiljaa tullut varma keino kirjautua jo satoihin sähköisiin palveluihin.

Miten otan käyttöön mobiilivarmenteen?

Uusissa puhelimissa, eli nykyään lähes kaikissa puhelimissa, id-tunniste tulee SIM-kortin mukana. ID-SIM-kortissa mobiilivarmenne on mukana valmiiksi ja helppo ottaa käyttöön milloin vain. Vanhan SIM-kortin voi myös vaihtaa uuteen ID-SIM-korttiin oman operaattorin liikkeessä.

Mobiilivarmenne on helppo ottaa käyttöön: rekisteröinnin voi tehdä oman operaattorin nettisivuilla tai liikkeessä. Sen avulla käyttäjä pääsee eroon erillisistä käyttäjätunnus-salasana -pareista, joita eri palveluihin normaalisti tarvitaan.

Kun aktivointi tehdään liikkeessä, mukana on oltava voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Kaikki palveluntarjoajat eivät hyväksy ajokorttia henkilöllisyystodistuksena, joten parasta varata mukaan passi tai henkilökortti. Verkossa aktivointiin tarvitaan verkkopankkitunnukset.

Mobiilivarmenne voidaan antaa myös alle 18-vuotiaalle. Alle 18-vuotiaalla on kuitenkin yleensä oltava vanhemman tai huoltajan suostumus mobiilivarmenteen aktivointiin ja tässä tapauksessa aktivointi tehdään liikkeessä.

Elisa Mobiilivarmenne

Elisa Mobiilivarmenteen käyttöönottoon tarvitset Elisan Saunalahti-liittymän tai Elisan yritysliittymän sekä tietenkin puhelimen ja verkkopankkitunnukset vielä käyttöönottovaiheessa.

Seuraavaksi mobiilivarmenteeseen yhdistettävä puhelinnumero syötetään palveluun, jotta palveluntarjoaja voi tarkistaa voidaanko liittymään rekisteröidä Elisa Mobiilivarmenne. Puhelin kannattaa pitää käsillä, sillä palvelusta lähetetään kertakäyttöinen salasana tarkistuksen yhteydessä.

Tämän jälkeen palveluun vielä tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, minkä jälkeen saat sopimusehdot koskien palvelun käyttöä. Sopimusehtojen jälkeen täytetään yhteystiedot sekä valitaan tunnusluku.

Elisa Mobiilivarmenne on voimassa 5 vuotta, mutta voit irtisanoa sopimuksen milloin vain. Voit tarkistaa mobiilivarmennetta koskevat Elisan palvelumaksut palvelun sivuilta.

Alle 18-vuotias tarvitsee vanhemman tai huoltajan luvan ja tunnistautuminen on tehtävä Elisan liikkeessä.

Telia Mobiilivarmenne

Telia Mobiilivarmenne edellyttää, että sen hakija on vähintään 15-vuotias. Alaikäisen on tehtävä ensitunnistautuminen Telian liikkeessä.

Muissa tapauksissa mobiilivarmenne voidaan ottaa käyttöön Telia.fi-palvelussa. Aktivoinnin voi tehdä sekä kuluttaja- että yritysliittymiin. Tarkista kuitenkin ensin, onko SIM-kortissa eID-tunnus.

Kun mobiilivarmenne aktivoidaan verkossa, tarvitaan tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Kun mobiilivarmenne on käytössä, ei verkkopankkitunnuksia enää tarvita, vaan tunnistautuminen tapahtuu puhelinnumeron ja itse valitun tunnusluvun avulla.

Telia Mobiilivarmenne -hinnastosta voi kysyä palvelun verkkosivuilta tai myymälästä.

DNA Mobiilivarmenne

Myös DNA Mobiilivarmenne voidaaan hankkia joko käymällä palveluntarjoajan myymälässä tai sen verkkosivuilla. DNA Mobiilivarmenteen voit hakea mikäli käytössäsi on DNA matkapuhelinliittymä.

Ensitunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Tunnistautumisen jälkeen luodaan kaksi salasanaa: toinen tunnistautumista varten ja toinen sähköistä allekirjoitusta varten.

Nämä salasanat ovat 4 - 8 numeron mittaisia koodeja, jotka voit itse luoda. Ne voivat olla sama numerosarja tai erilaiset numerosarjat. Turvallisempaa tietysti on, mikäli numerosarjat eivät ole identtiset. DNA suosittelee vähintään 6 numeron mittaista numerosarjaa.

Tarkista DNA Mobiilivarmenne -hinnasto palvelun verkkosivuilta. Huomionarvoista on se, että prepaid-liittymiin mobiilivarmenne ei ole mahdollista liittää.

Näin haet lainaa mobiilivarmenteella

Kun olet aktivoinut oman operaattorisi mobiilivarmenteen, voit asioida sadoissa, jopa tuhansissa palveluissa ilman pankkitunnuksia.

Voit myös hakea lainaa ilman pankkitunnuksia Saldo.com-lainapalvelusta ja käyttää mobiilivarmennetta palveluumme tunnistautumisessa.

Myös MySaldo-palvelumme käyttäminen onnistuu mobilivarmenteella, kun olet asiakkaamme.

Mobiilivarmenteen käyttäminen on helppoa ja ennen kaikkea turvallista. Verkkopankkitunnuksia ei tarvitse kuljettaa mukana, joten ne eivät ole vaarassa hukkua tai joutua vääriin käsiin.

Voit myös asettaa häirinnänestokoodin, jolloin puhelimeesi ei voi lähettää tunnistautumispyyntöjä ilman koodia.

Näin haet lainaa puhelimella mobiilivarmennetta käyttäen, kun olet valinnut Saldon joustoluoton tai kulutusluoton ja lainasumman:

  1. Siirry täyttämään hakemus

  2. Valitse Mobiilivarmenne palveluumme tunnistautumisessa

  3. Syötä puhelinnumerosi kirjautumissivulla

  4. Hyväksy tunnistautumispyyntö

  5. Näppäile oma tunnuslukusi

  6. Olet tunnistautunut palveluun

Nyt voit täyttää varsinaisen lainahakemuksen, jonka täyttämiseen kuluu vain muutama hetki.

Jos valitsit joustoluoton, voit jatkossa nostaa lainaa ilman pankkitunnuksia, kun kirjaudut mobiilivarmenteen avulla MySaldo-palveluun.

Jaa

Lisää vastaavia aiheita

Lisää
vinkit
hero-image

Näin säästät sähköä tänä jouluna

talous
vinkit
hero-image

Näin sähkön hinnannousu vaikuttaa talouteemme

lainat
hero-image

Rahan lainaaminen ulkomailta

Lisää