black_friday.png
Lainahakemus on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Joustoluotto toimii kuin luottokortti. Joustoluotolla on luottoraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja. Annamme sinulle 500 € tai 2 000 € Joustoluotosta henkilökohtaisen tarjouksen antamiesi tietojen perusteella.

Black Friday 2018

Saldo on mukana Black Fridayn shoppailussa ja tarjoamme kaikille asiakkaillemme edullista lainaa shoppailuun.

Voit hakea lainatarjouksen 100 - 2000€ joustoluotolle tai 1000 - 10 000€ kulutusluotolle sekä lukea lisää Black Fridaysta tältä sivulta.

Saldon joustoluotto 2000€ asti

Hae luottoa

Mikä on Black Friday?

Alunperin Black Friday ei nimittäin ole viitannut alennusmyynteihin, vaan sen käyttö on ensimmäisen kerran mainittu finanssikriisin yhteydessä vuonna 1869 Yhdysvalloissa.

Tuolloin Wall Streetillä kultakauppaa käyneet pörssihait Jay Gould ja Jim Fisk pyrkivät haalimaan koko kansakunnan kultavarannot itselleen ja ajaa kullan hinnan mahdollisimman korkealla. Syyskuussa 1869 kultavyyhti purkautui ja syöksy pörssikurssit hurjaan laskuun ja ajoi konkurssiin koko maan.

1980-luvulla kauppiaat keksivät viittauksen kirjanpitotermeihin. Kirjapidossa musta tarkoittaa voitolle pääsemistä ja punainen tappion tekemistä. Musta perjantai käänsi kaupan mustalle punaiselta, eli silloin kaupat tekivät viimein voittoa.

Musta perjantai sai positiivisen sävyn ja se vakiintui viittaamaan kiitospäivän jälkeisen perjantain alennusmyynteihin.

Päivää vietetään aina marraskuun lopussa, sillä Yhdysvalloissa kiitospäivä vietetään marraskuun neljäntenä torstaina.

Musta perjantai on erityisesti verkkokauppojen kulta-aikaa, monet niistä avaavat tarjouksensa heti kun kello lyö 00:01 eli vuorokausi vaihtuu. Suomessa Musta perjantai on ollut kauppaperjantai vasta muutaman vuoden.

Tämä shoppailijoiden suosikkipäivä kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi. Viime vuonna verkkokaupat tekivät Yhdysvalloissa 3,34 miljardin myynnin ja tämän vuoden tapahtuman on arvioitu pääsevän jo lähelle 4 miljardin myyntejä.

Parhaat Black Friday tarjoukset

Parhaat Black Friday tarjoukset ovat yleensä koskeneet elektroniikkatuotteita. Alennuksia tarkkailevat odottavat, että parhaat Musta perjantai tarjoukset näkyvät varsinkin suurten televisioiden ja kodinkoneiden hinnoissa.

Suomessa alennukset eivät pääse Yhdysvaltojen alennusmyyntien tasolle, mutta isoissa ostoksissa voit säästää muutaman sata euroa, kun olet ensimmäisten joukossa mukana.

Parhaita Mustan Perjantain tarjouksia elektroniikasta löydät tietenkin liikejäteistä Gigantti ja Power. Molemmat ketjut ovat aloittaneet alennusmyynneistä vihjailun jo hyvissä ajoin. Näissä ketjuissa pääset tekemään ostoksia sekä verkkokaupassa että kivijalkaliikkeissä.

BlackFriday ja vaatteet ei ole ehkä tyypillisin yhdistelmä, eivätkä alennusmyynnit näy vaateliikkeissä aivan yhtä paljon kuin elektroniikkaliikkeissä.

Alennusprosentit eivät välttämättä ole päätä huimaavia, mutta hyviä kauppoja voit tehdä silti. Merkkituotteita esimerkiksi voit saada hyvään hintaan, jos olet tarkka.

Black Friday lennot ja matkat ylipäänsä ovat myös suosittu tarjousmetsästäjien kohde. Top 15 -liikkeiden listalta löytyykin esimerkiksi Ebookers, Expedia sekä Holiday Club.

Verkkokauppojen multitavaraliikkeet Verkkokauppa.com ja Cdon.com tarjonnevat tänäkin vuonna parhaat Black Friday tarjoukset peli-ihmisille ja myyvät tietokonepelit ja pelikonsolit Black Friday -hintaan.

Hyvä joululahjanvinkki kaikille vanhemmille, joiden jälkikasvu on innoissaan pelaamisesta. Peliharrastus voi tulla kalliiksi ja tämä kansainvälinen kulutusjuhla tarjoaa mahdollisuuden shoppailla tulevan joulun parhaat joululahjat edullisin hinnoin!

Musta perjantai Suomessa

Ilmiönä Black Friday Suomessa ei ole saanut vielä sellaisia mittasuhteita kuin sen alkuperämaassa Yhdysvalloissa. Suomeen Musta perjantai rantautui vasta tällä vuosituhannella ja oikeastaan vasta vuonna 2014 se sai merkityksen suurena kauppapäivänä.

Vuonna 2014 elektroniikkajätti Gigantti avasi markkinat ja lanseerasi ensimmäiset suuret alennusmyynnit. Vuonna 2015 Gigantin Black Friday löi kaikki ennätykset ja verkkokaupassa vieraili yli miljoona asiakasta yhden vuorokauden aikana.

Vuosi 2015 oli muissakin liikkeissä, erityisesti verkkokaupoissa, Mustan perjantain läpilyöntivuosi, sillä joidenkin lähteiden mukaan kauppa joka nelinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.

Tavalliseen marraskuiseen perjantaihin verrattuna myynti saattaa Mustana perjantaina jopa kuusinkertaistua.

Kuluvan vuoden Black Fridaystä, joka on siis 24. marraskuuta, odotetaan kaikkien aikojen ennätysvuotta, sillä suomalaiset osaavat jo odottaa Black Fridayn alennuksia. Osa liikkeistä onkin jo aloittanut alennusmyyntien rummutuksen hyvissä ajoin.

Black Friday Helsinki, Black Friday Tampere, Black Friday Turku, nämä ovat jo käsitteinä tuttuja Suomen suurimmissa kaupungeissa asuville ja näkyvät katukuvassa viimeistään marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Musta perjantai näkyy myös Oulu - Jyväskylä -akselilla ja vyöryy yli Suomen varmasti viimeistään tänä vuonna.

Suomessa Kilpailu- ja kuluttajavirasto valvoo alennusmyyntien ja tarjouksien pelisääntöjen toteutumista.

Black Friday kaupat

Black Friday ja verkkokaupat on perinteinen yhdistelmä, sillä verkkokaupoissa tämä alennusmyyntien juhlapäivä on näkynyt ja näkyy parhaiten. Verkkokaupat ovat tehneet Mustan perjantain myynneissä parhaat tulokset.

Mustan perjantain nettikauppa päästään aloittamaan jo kellon lyödessä keskiyötä ja vuorokausi vaihtuu. Ostojuhla aloitetaan useimmissa verkkokaupoissa heti 00:01 ja moni innokas shoppailija jaksaakin valvoa alennusmyyntejä odotellen ja sormet näppäimistöllä syyhyten.

Kivijalkakaupat ovat myös heränneet tähän kulutusjuhlaan ja avaavat ovensa poikkeuksellisen aikaisin, osa jopa jo klo 7.00. Näin siis Suomessa. Yhdysvalloissa Black Friday liikkeet avaavat ovensa keskiyöllä ja ostoksille mielivät jonottavat yötä myöten kauppojen ovilla.

Ostosjuhlassa mukana olevat liikkeet ovat perinteisesti olleet elektroniikkaliikkeitä. Nämä liikkeet ovat Suomessakin heränneet Mustan perjantain viettoon ennen muita. Suurta tulosta tekevät Gigantti ja uusi elektroniikkaketju Power, jotka myyvät superhinnoin televisioita, kodinkoneita ja viihde-elektroniikkaa.

Mutta muidenkin alojen kaupat ovat lähteneet mukaan alennusmyyntien hulinaan. Esimerkiksi urheiluvaate ja -välinejätti XXL mainostaa tälle vuodelle Black Weekendiä ja rummuttaa Mustan perjantain olevan yksi suurimmista ketjun alennusmyynneistä sekä verkkokaupassa että kivijalkaliikkeissä.

Verkkokauppojen multitavarakauppa Cdon.com on jo ennen marraskuun alkua julkaissut mielenkiintoa herättelevät BlackFriday -sivut, joiden tarjoukset julkaistaan perjantain koittaessa. Cdon.comista löytyy kaikkea ja jokaiseen makuun, sillä verkkokauppa myy vaikka mitä kirjoista kauneustuotteisiin.

Black Fridayn tarkoituksena ei ole myydä vain varastot tyhjiksi vanhoista tuotteista, vaan sitä varten varataan myös huipputuotteita myyntiin. Osa liikkeistä voi jatkaakin Black Fridaytä kunnes tuotteet on loppuunmyyty. Mutta varaudu siihen että parhaat tuotteet viedään käsistä!

Cyber Monday ja Singles Day

Cyber maanantai, eli Cyber Monday on kiitospäivän ja Black Fridayn jälkeinen maanantai, jonka tarkoituksena on saada ihmiset ostoksille verkkokauppoihin.

Ensimmäisen kerran termiä on käytetty vuonna 2005, jolloin todettiin että kiitospäivän jälkeisestä maanantaista oli alkanut muodostua yksi suurimmista kauppapäivistä nimenomaan verkkokaupoissa.

Cyber maanantain ideana on kampanjoida verkossa ja sitä ovat käyttäneet hyväkseen erityisesti pienet kaupat, jotka eivät pysty kilpailemaan suurten ketjujen ja liikkeiden kanssa.

Kun Musta perjantai on elektroniikkaliikkeiden juhlaa, Cyber Monday keskittyy enemmän muodin huumaan ja vaateliikkeiden alennuksiin. Myös kenkäkauppa hyötyy Cyber Mondayn alennuksista ja kampanjoinnista.

Cyber monday on alkujaan Yhdysvalloista lähtenyt trendi, mutta pikkuhiljaa sekin on saanut Euroopan valtaansa. Pohjoismaihin Cyber Monday on päätynyt 2010. Suomessakin termi jo tunnetaan, joten kannattaa olla valmiina 27.11. varsinkin jos mielit edullisia muotiostoksia!

Kiinassa vietetään Singles Daytä eli Sinkkujen päivää 11.11. Se ei välttämättä vielä suomalaisille kuluttajille sano mitään, mutta termi varmasti rantautuu vielä meillekin.

Singles Day on sinkkujen juhla, jota juhlitaan kuinkas muuten kuin shoppailemalla, sillä tämä termi on kaupallisena syntynyt. Termin on nimittäin keksinyt jättimäisen Alibaba-verkkokaupan toimitusjohtaja, joka halusi piristää laahaavia marraskuun myyntejä.

Vitsikäs termi on keksitty yhdistää sinkkuuteen ja tarkoituksena on ikään kuin lohduttaa niitä, joilla ei ole elämässään kumppania, jota hemmotella lahjoin muina juhlapäivinä. Kiinassa tuona päivänä liikkeet ja verkkokaupat myyvät kaikkea puoleen hintaan.

Kaupallisesti termi ei ole vitsi, sillä verkkokaupat tekevät kyseisenä päivänä hurjat voitot. Vuonna 2015 Alibaban myynti Sinkkujen päivänä oli huikeat yli 14 miljardia dollaria. Vuonna 2016 verkkokauppojen yhteensä laskettu myynti Kiinassa oli 17,8 miljardia dollaria.

Saldo.com rahoittaa Mustan Perjantain ostokset

Saldon edullisista lainatuotteista voit valita omasi jo hyvissä ajoin ennen alennuksia ja varautua ostoshuumaan. Saldon voit hakea myös kesken shoppailun, sillä lainahakemuksen voit täyttää hetkessä missä vain, kunhan sinulla on pääsy verkkoon ja verkkopankkitunnukset käsillä.

Heti hyvän tarjouksen bongattuasi voit siirtää tilillesi rahaa Joustoluotolta joko tekstiviestillä tai netissä MySaldossa.

Myös Saldon 1000 - 10 000 € suuruinen kulutusluotto voi olla tarpeellinen suuremmissa hankinnoissa. Valitse lainatuotteesi, täytä hakemus ja hyödynnä Black Fridayn upeat tarjoukset!

Saldon joustoluotto 100 - 2000€ lainasummille

Hae tästä